INGYENES SZÁLLÍTÁS MINDEN 15,000 HUF+ ÉRTÉKŰ VÁSÁRLÁS ESETÉN!

Kérdésed van? Írj nekünk hello@chewyhound.hu vagy hívj minket +3613009126 telefonszámon!

Blog

9 tipp a Húsvéti tojásvadászathoz kutyáddal

Chewy Hound
Chewy Hound
9 tipp a Húsvéti tojásvadászathoz kutyáddal

Húsvéti tojásvadászat kutyáknak: 9 tipp a szórakoztató és biztonságos megrendezéséhez

A húsvéti tojásvadászat gyakori időtöltés és hagyomány a gyerekek körében a tavaszi ünnepek környékén. De ha nem rendezel húsvéti tojásvadászatot a kutyádnak, lemaradsz arról a lehetőségről, hogy némi élményt nyújts és lehetővé tedd kutyádnak, hogy egyik legfontosabb érzékét, az orrát használja.

Egyszerű és olcsó kutyabarát húsvéti tojásvadászatot szervezni, de fontos különbségek vannak a kutyabarát és a gyerekeknek szánt tojásvadászatok között. Íme minden, amit tudnod kell egy biztonságos és szórakoztató húsvéti tojásvadászathoz kutyádnak.

 

1. Tartsd az tojásokat teljesen természetesen.

A főtt tojások valójában nagyon jók a kutyák számára - tele vannak fehérjével és aminosavakkal -, így elrejthetsz néhány keményre főtt tojást a kertedben (forrás után 10p), és hagyd, hogy a kutyi szagolgassa. Csak ne felejtsd el, hogy a kutyák is érzékenyek lehetnek a szalmonellára, tehát tartsd hűtőben a tojásokat a vadászat előtt, és ne hagyd őket több mint két órán keresztül a szabadban. Emellett használj nem-mérgező festéket, vagy teljesen mellőzd a festést a kutyád tojásvadászatához, és emlékezz arra, hogy van egy határ, hány tojást kellene ennie a kutyádnak egy nap. Egy vagy kettő lehet elég.

2. A műanyag tojások használatakor óvatosan járj el

Még mindig használhatsz hagyományos műanyag húsvéti tojásokat a kutyád vadászatához - ez a taktika valójában egy nagyszerű módja annak, hogy kutyádat szaglás-tréningezd -, de biztosítanod kell, hogy a kutyád ne egye meg egyik műanyag tojást sem, mert az nagyon veszélyes lehet, ha eltörik. A cukorka helyett rejts egy erősen illatozó, kutyabarát finomságot a műanyag tojásokba. Amikor a kutyád kiszimatolja azokat, nyisd ki neki a műanyag tojásokat, és jutalmazd meg a finomsággal. Ez egy jó tréning gyakorlat is lehet kis kedvenceddel. 

A balesetek valószínűségének csökkentése érdekében azt javasoljuk, hogy olyan nagy műanyag tojásokat használj, amelyeket nem lehet egészben lenyelni.

Csak kutyafalatokat, vagy vagy kutyának adható finomságot  használj kis darabokban, hogy biztosítsd, hogy kutyád ne kapjon mérgező anyagokat, például csokoládét, vagy ne kapjon gyomorfájást a túlzott fogyasztástól. A legjobb, ha különösen szaglós falatokat használsz, amelyek segítenek kutyáknak az orruk segítségével a jutalomért való kutatásban.

3. Figyeld a tojás vadászatot
Ideális lenne a húsvéti tojásvadászatot saját kertedben tartani, ahol a kutyád biztonságban és zárt területen tartózkodik, de ez nem lehetséges mindenki számára. Ha úgy döntesz, hogy nyilvános parkban tartasz tojásvadászatot vagy részt veszel egy szervezett kutyás tojásvadászaton, néhány biztonsági óvintézkedést kell tenned, például kutyádat pórázon kell tartanod és biztonságos távolságot kell tartanod a többi résztvevőtől.

Ha saját otthonodban rendezel tojásvadászatot, hagyhatod kutyádat szabadon futkározni. Azonban mindig figyeld, hogy ne nyelje le a tojást. Ha több kutyád van, ügyelj arra, hogy ne legyen konfliktus a megtalált kincsek miatt. Ebben az esetben külön tojásvadászatot is szervezhetsz mindegyiküknek.

AJÁNLATUNK HÚSVÉTRA

TOJÁSFORMA JUTALOMFALAT MEGLEPETÉS KUTYÁKNAK PARMIGIANO REGGIANO DOP VAJJAL (1DB, 10G) CHEWY RELAX SNACKS NYULAS NYUGTATÓ GYÓGYNÖVÉNYES TERMÉSZETES JUTALOMFALATOK KUTYÁKNAK,100G IBERICO SERTÉSFÜL JUTALOMFALAT RÁGCSA KUTYÁKNAK, 5DB, 250G

 

4. Kövessd nyomon a tojásokat
Lehet, hogy úgy gondolod, emlékezni fogsz arra, hol van elrejtve minden tojás a vadászat után, de meglepődhetsz. Fontos nyomon követni az összes tojás helyét és számlálni. Ellenkező esetben te és kutyád is lemaradhattok egy tojásról, ami veszekedést vagy akár sérülést is okozhat, ha kutyád vagy egy másik állat megtalálja egy másik nap. A vadászat után gyűjtsd össze az összes tojást.

5. Légy türelmes kutyáddal
Ha nem játszol gyakran elrejtőzéses játékokat vagy nem végeztek rendszeresen szaglásos munkát kutyáddal, ne tedd túl nehézzé a vadászatot. Rejts el egy tojást egy nyilvánvaló helyen és segíts kutyádnak megtalálni, ha szükséges. Idővel rá fog jönni a játékra.

6. Ne keverd össze a gyerekes és a kutyás tojásvadászatot
Mind a gyerekek, mind a kutyák élvezik a húsvéti tojásvadászatot, de ne keverd össze őket. Túl könnyű elveszíteni a tojásokat vagy összezavarodni a résztvevőkkel. A gyerekek nem fognak örülni annak, ha keményen dolgoznak egy kutyafalatért, és a kutyák akár egy olyan tojást is megtalálhatnak, amelyben olyan tartalmak vannak ami árthat nekik, lásd pl csokoládé.

7. Tartsd távol, nagyon távol a csokit.
A csokoládé tojások a húsvéti ünnep egyik alapvető részei, de mint tudhatod, a csokoládé életveszélyes lehet a kutyák számára. Ugyanez igaz a xilitre is, ami gyakran megtalálható a cukormentes rágógumikban és cukorkákban. A biztonság érdekében különvégezd meg a gyerekek tojásvadászatát, hogy kizárd a jutalomcsere lehetőségét. Tojásvadászat után kutassd át alaposan a kertet minden maradék finomság vagy csomagolóanyag után, amelyet elhagyhattak.

8. Csinálj belőle egy bulit
Meghívhatod a környékbeli néhány másik kutyát, vagy barátok kutyáit, hogy a vadászatot egy kutyás találkozóvá alakítsátok. Minél többen, annál vidámabb - de ismerd meg a kutyád korlátait. Néhány kutya nem szereti a versengést, amikor az ételről van szó, és félreértések, balesetek történhetnek. A kutyáknak pórázon kell maradniuk, és lehet, hogy minden állatnak meg kell adnod a lehetőséget, hogy külön vadásszon.

9. Hasznosak a húsvéti tojásvadászatok a kutyák számára?
Igen! Ahogyan a rendszeres szaglási munka, a húsvéti tojásvadászatok szórakoztató, alacsony költségű ingerekben és összekötődésben gazdagító tevékenységek lehetnek, melyeket bármilyen méretű, fajtájú, korú vagy képességű kutyához lehet igazítani. Bár néhány kutyának erősebb a szaglása, az összes kutya képes lehet jutalmakat keresni az orrukat használva. Még azt is tapasztalhatod, hogy a kutyád annyira élvezi ezt, hogy az év többi részében is szívesen űzöd majd a szaglási játékokat.

Összeségében
A húsvéti tojásvadászatok szórakoztatóak lehetnek az emberek és a kutyák számára egyaránt. Ezek a tippek segítenek neked abban, hogy a hagyományos húsvéti tojásvadászatot a kutyáid számára biztonságossá és szórakoztatóvá tedd, legyen szó akár nyilvános eseményen való részvételről, keresésről a kertben, vagy néhány tojás elrejtéséről a ház körül.