INGYENES SZÁLLÍTÁS MINDEN 15,000 HUF+ ÉRTÉKŰ VÁSÁRLÁS ESETÉN!

Kérdésed van? Írj nekünk hello@chewyhound.hu vagy hívj minket a +36701663125 telefonszámon!

Blog

Nem is olyan régen egy igazán különleges dologra lettek a kutatók figyelmesek.

Egy vizsgálat során összesen 13 eb viselkedését nézték meg, melyből egyértelműen kiderült:

Kedvencünk még a legmélyebb álmában is figyel ránk, hiszen a kutyák még alvás közben is képesek reagálni az emberi, illetve a más kutyáktól származó hangokra.

A vizsgálat során a kutyusokat rákötötték egy olyan eszközre, ami lényegében különböző eseményekhez kapcsolódóan méri az állat agyhullámait. Miután a kutyákat erre az eszközre rákötötték, elkezdtek nekik emberi, és kutyahangokat lejátszani.

Az mindig nagyon sok izgalommal jár, ha a családunkba bekerül egy kiskutya. Ilyenkor a mi feladatunk lesz az, hogy az új családtagot integráljuk az itt élők eddigi életébe, de ez általában nem is szokott problémát okozni.

Sőt, a legtöbb friss kutyagazdi már az első napokban maga előtt látja azt, hogy idővel ebből a cuki és játékos kölyökkutyából milyen ebet fog majd nevelni.

Természetesen nagyon jó, ha erre már az elején készülünk, hiszen a kutyatrénerek szerint a kölyök kutyusok rendkívül gyorsan tanulnak, az agyuk szinte olyan, mint a szivacs. Ám legyen szó bármilyen okos, és tanulékony kutyusról, az életkori sajátosságokat mindenképpen szem előtt kell tartanunk.

Egyértelmű, hogy a Földön a „legkedveltebb házikedvenc” - címet a kutyák vihetik el, nem véletlenül tartja a mondás, miszerint a kutya az ember legjobb barátja.

A kutyusok valóban nagyszerűek: hiszen amellett, hogy társaságot és önzetlen szeretetet nyújtanak nekünk, mindig a nyomunkban vannak, hátha szükségünk van rájuk. Éppen ezért a kutyagazdik nagy részét érdekli, hogy négylábú kedvence mégis mennyi mindenre képes.

Bár nagy valószínűséggel mindenki úgy gondolja, hogy a saját kutyusa a legkülönlegesebb, de mi most mégis összeszedtünk néhány igazán különleges tényt róluk, melyekről korábban nagy valószínűséggel még te sem hallottál.

A legtöbb kutyagazdi nagy valószínűséggel már el sem tudná képzelni az életét kutya nélkül.

Ez főleg azért lehet így, mert a kutyus mindig a gazdája mellett van, nem véletlenül tartja a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja!

Fontos leszögezni, hogy a kutyusok hűsége és feltétel nélküli szeretete a lelkünkre és az egészségügyi állapotunkra egyaránt jó hatással van.

A kutyatartás amellett, hogy növeli a biztonság érzését, és a boldogságot, csökkenti a magányt is.

Ezúttal 3+1 okot gyűjtöttünk össze, melyek rávilágítanak a kutyatartás legnagyobb előnyeire.

Van egy furcsa, régi mondás, miszerint a halat az alapján lehet a legjobban megítélni, hogy mennyire jól tud fára mászni. Nevetséges, nemde? Nos, lássuk be, hogy ebből a tesztből biztosan mindenki számára fals eredmény fog születni, arról nem is beszélve, hogy micsoda dolog ilyen elvárás elé állítani szerencsétlen halat.

Valamilyen szinten a kutyik intelligencia-szint mérését is hasonlóképpen érdemes értelmezni: Tehát négylábú kedvencünket soha ne az alapján akarjuk megítélni, hogy mennyire magas az IQ-szintje, hiszen ez rá nézve egyáltalán nem fair dolog.

Bár nemrég még együtt készültünk az ünnepekre, majd a szilveszterrel járó petárdadurrogtatásra,
mégis be kell látnunk: rohamos léptekben közeleg a húsvét.

Valószínűleg ebben a kellemes, tavaszi időjárásban te is sokkal több időt töltesz a szabadban kutyusoddal! Teljesen természetes, hogy aki kutyáját a családja egyenrangú tagjának tekinti, az néha meglepi kedvencét egy kis ajándékkal.

Az ünnepek alkalmával pedig nem csak a gyermekek, hanem a négylábú családtagjaink is
megérdemelnek egy kis plusz törődést.

Húsvéti tojásvadászat kutyáknak: 9 tipp a szórakoztató és biztonságos megrendezéséhez

A húsvéti tojásvadászat gyakori időtöltés és hagyomány a gyerekek körében a tavaszi ünnepek környékén. De ha nem rendezel húsvéti tojásvadászatot a kutyádnak, lemaradsz arról a lehetőségről, hogy némi élményt nyújts és lehetővé tedd kutyádnak, hogy egyik legfontosabb érzékét, az orrát használja.

Egyszerű és olcsó kutyabarát húsvéti tojásvadászatot szervezni, de fontos különbségek vannak a kutyabarát és a gyerekeknek szánt tojásvadászatok között. Íme minden, amit tudnod kell egy biztonságos és szórakoztató húsvéti tojásvadászathoz kutyádnak.

 

A Szibériai Husky nevelése és kiképzése egy nagyon örömteli utazás lehet mind a gazda, mind a kutyus számára.

A Huskyk látványos megjelenésükkel és lenyűgöző kék,barna,feles szemeikről híresek, intelligensek, energikusak és hűséges állatok. Azonban független természetük és erős ösztöneik némi kihívást jelenthetnek a kiképzés során.

Ez a részletes útmutató feltárja a Szibériai Husky kiképzésének kulcsfontosságú szempontjait, az alap engedelmességi parancsoktól a specifikus viselkedési problémák kezeléséig.

Türelemmel, következetességgel és pozitív megerősítéssel erős köteléket építhetsz ki, és kialakíthatsz egy jól nevelt és boldog társat.

Az 1950-es évektől kezdve a kutya életkorának "emberi években" való kiszámítása az, hogy egy kutyaév megfelel hét emberi évnek. Bár ez a képlet meglepően hosszú ideje létezik, a valóság korántsem ennyire egyszerű. Ez azonban nem akadályozza meg az embereket abban, hogy ezt a hagyományos számítást alkalmazzák. "Nem igazán lehet letaszítani a hétéves szabályt" - mondja Kelly M. Cassidy, a Washington State University Charles R. Connor Múzeumának kurátora, aki kutatásokat végez a kutyák élettartamának várható hosszáról.

 

 

A vemhes szukák általában a fogamzást követő 63. napon adnak életet kölykeiknek. A fialás időpontja 56 és 70 nap között változhat, mivel a fogantatás és a tüszőrepedés gyakran nem ugyanabban az időben történik.

Az alábbi útmutató lépésről lépésre bemutatja, mire számíthatsz a kutyád vemhessége során, gyakorlati tanácsokat és fontos információkat nyújt a zökkenőmentesség érdekében.

TÖKSZEZON

Itt az ősz, ami azt jelenti, tök szezon van! Imádjuk ezt a narancssárga, kerek finomságot, és nem csak azért, mert hátborzongató arcokat faraghatunk belőle. Tökből nem csak a saját ebédlőasztalodra varázsolhatsz változatos ételeket, de remekül beilleszthető a kutyád étrendjébe is!

Ezért is az egyik fő összetevője csemegéinknek - tudod, hogy a kutyád is szeretne belőle néhány falatot...

A kutyatápok és jutalomfalatok olykor unalmassá válhatnak - fűszerezd meg kutyád következő étkezését valamelyik ízletes "superfood"-al, amit te is ehetnél!

Mindannyian imádjuk elkényeztetni kutyáinkat, igaz? Bár sok emberi étel nem egészséges a kutyáknak, néhány kiváló rágcsálnivalót találhatsz a Chewy Hound kínálatában. De hogy tudod, mi az 11 legjobb emberi étel, amit adhatsz a kutyádnak?

Majdnem mindenki szereti a kutyákat, de nem mindenki rendelkezik azzal, ami szükséges ahhoz, hogy jó kutyasitter legyen. A felszínen egészen könnyűnek tűnik, ugye? Pénzt keresni azzal, hogy cuki kis kutyusokkal töltessz időt, és egész nap csemegéket adsz nekik?

Nincs kérdés ugye?

De jó kutyasitterek ritkák. Főként azért, mert sokkal több előkészületet igényel, mint egyszerűen csak megjelenni és sétáltatni a kutyát.

Talán ismered a saját csillagjegyedet, de tudod-e, mi a kutyád csillagjegye?

A kutyák asztrológiai jegyek segíthetnek betekintést nyerni abba, mi mozgatja a kedvencedet, és többet megtudni a kutya személyiségéről segíthet jobban gondoskodni róluk.

A jóga az egyik legjobb dolog, amit tehetünk a testünk és az elménk egészségéért. Bebizonyították, hogy számos egészségügyi előnnyel jár, amelyeket a légzőgyakorlatok, meditációs gyakorlatok, erősítő gyakorlatok és nyújtások során érhetünk el. A jóga mindent magában foglal. Tanulmányok igazolták, hogy segít a depresszió, fájdalom, függőség és még sok más esetében is.

De valaha gondoltál már arra, hogy jógázz a kutyáddal együtt? Még egy kifejezése is van ennek - a Doga. És kiderült, hogy jó okok vannak arra, hogy a kutyatulajdonosok kipróbálják.

Mindenki a Chewy Hound csapatában reméli, hogy 2023 jól telt, de itt van a nyakunkon 2024, kivánjuk, hogy jól kezdődjön számodra.

De mielőtt átlépünk az újévbe, és hatalmas bulikat csapnánk szilveszterkor, ne feledkezzünk meg négylábú barátainkról, mert ez elég stresszes lehet nekik az összes petárdával, tüzijátékkal, utcán hangosan sípoló emberekkel, dudákkal, hangosan.

Szilveszter remek szórakozás lehet az embereknek, de kutyák szempontjából ez lehet az év egyik legstresszesebb éjszakája. A tűzijáték, bulik, sok furcsaság, idegen emberek és a kutya szokásos rutinának megváltoztatása mind zavarhatja négylábú társunkat. Azoknak a kutyáknak, akik idegesek, szorongóak vagy félnek a hangos zajoktól, az Újév nehezebb kihívás lehet.

A kutyák 4,5-szer jobban hallanak, mint az emberek. Számukra a tűzijáték hangja nagyon erőszakos és bántó élmény lehet.

Ha már most rettegsz az Újévtől, mert tudod, hogy a kutyád fel fog izgulni, ne aggódj. Ebben a blogbejegyzésben megosztunk 9 tippet, hogy segítsünk megnyugtatni a kutyádat, hogy ne féljen és stresszeljen amikor elkezdődnek a tűzijátékok.

A klikkerek jutottak eddig a legközelebb hozzá, hogy nyelvi egyenrangúságot teremtsünk a kutyák és az emberek között.

De igazából nincs annyi szó amivel le tudnánk fedni a kutyák érzelmeinek és érzéseinek teljes skáláját.