INGYENES SZÁLLÍTÁS MINDEN 15,000 HUF+ ÉRTÉKŰ VÁSÁRLÁS ESETÉN!

Kérdésed van? Írj nekünk hello@chewyhound.hu vagy hívj minket a +36701663125 telefonszámon!

Blog

Hogyan legyél a legjobb kutyasitter?

Chewy Hound
Chewy Hound
Hogyan legyél a legjobb kutyasitter?

Majdnem mindenki szereti a kutyákat, de nem mindenki rendelkezik azzal, ami szükséges ahhoz, hogy jó kutyasitter legyen. A felszínen egészen könnyűnek tűnik, ugye? Pénzt keresni azzal, hogy cuki kis kutyusokkal töltessz időt, és egész nap csemegéket adsz nekik?

Nincs kérdés ugye?

De jó kutyasitterek ritkák. Főként azért, mert sokkal több előkészületet igényel, mint egyszerűen csak megjelenni és sétáltatni a kutyát.

Ha fontolgatod, hogy kutyasétáltató vagy kutyasitter lennél, segítünk neked pár tippel. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan lehetsz jó kutyasitter, amikor más kutyájáról gondoskodsz:

1) ISMERKEDJ MEG A GAZDIKKAL

Tegyél meg mindent azért, hogy személyesen találkozz a kutya gazdikkal Fontos és diszkrét kérdésekkel megismerheted a kutyák egyéni dolgaikat, félelmeiket, mit nem szeretnek, kezelésüket, mit lehet megengedni, és azokat a sajátos viselkedési furcsaságokat, amelyeket figyelembe kell venned.

2) ÍRDD LE

Jegyezd fel azokat az allergiákat, gyógyszereket és diétás korlátozásokat, amelyek segíthetnek abban, hogy jobb kutyasitter legyél. Így amikor eljön az idő, nem kell fontos részletekre emlékezned vagy zavarnod a szülőket, amíg távol vannak.

Továbbá, plusz pontokat kapsz azért, hogy lelkiismeretesnek és szervezettnek tűnsz.

3) ISMERKEDJ MEG A KUTYÁVAL

A kutyával való korai találkozás segít felépíteni a bizalmat és a kapcsolatot, és jelezni fogja a kutyának, hogy olyan vagy, akiben a gazdijaik (és ők is) megbízhatnak.

Ezenkívül megismerheted a tulajdonságaikat és viselkedésüket, amikkel tudsz tervezni. A gazdik gyakran elvesztik az objektivitást a kutyáikról, így a találkozásuk előtt történő megismerkedés segíthet abban, hogy tudd, mire számíts.

4) LÉGY FELKÉSZÜLT

A jó gazdik gondoskodnak róla, hogy a házban legyen minden, amire szükséged van. Azonban nem árt, ha tartasz némi vészhelyzeti felszerelést magadnál. Vigyél magaddal extra szemetes zacskókat, kutyakiképző falatokat, néhány kisebb játékot, talán még egy tartalék pórázt is!

Megjegyzés: Kerüld el, hogy a kutyának bármit is etess (még csemegéket is) a szülők jóváhagyása nélkül.

5) TARTSD BE AZ IDŐBEOSZTÁST

A kutyák szokások szerint élnek. Ha hozzászoktak ahhoz, hogy naponta kétszer sétáltatják őket, tartsd be ezt a rendszert.

Ha esténként sétálnak, ne próbáldd későbbre tolni.

Ne feledd, a legtöbb kutya nem érti teljesen, miért nincsenek otthon a gazdik, vagy miért csinál mindent egy idegen, amit régen a gazdijuk.

A megszokott rutinok változtatása hozzájárulhat a kutya stresszéhez és szorongásához.

6) LÉGY NAGYLELKŰ

A kutyák igényesebbek lehetnek, amikor a gazdik távol vannak. Árasszd el a kutyát gondoskodással és szeretettel, de ügyelj rá, hogy ne kényeztesd el túlságosan.

Azért, mert csak néhány napig vigyázol a kutyára, még nem jelenti azt, hogy eltérhetnek a diétájukból, vagy megszokott etetésüktől, jutalmazásuktól, és bármit ehetnek.

7) KOMMUNIKÁLJ

Nem csak a kutyával, hanem a gazdikkal is.

Időről időre küldj nekik frissítéseket, képeket, videót, hogy tudják, hogy a kutyusuk egészséges és boldog.