INGYENES SZÁLLÍTÁS MINDEN 15,000 HUF+ ÉRTÉKŰ VÁSÁRLÁS ESETÉN!

Kérdésed van? Írj nekünk hello@chewyhound.hu vagy hívj minket a +36701663125 telefonszámon!

Blog

Nyugodt szilveszter a kutyádnak - Hogy lehet? Van 8 tippünk

Chewy Hound
Chewy Hound
Nyugodt szilveszter a kutyádnak - Hogy lehet? Van 8 tippünk

Szilveszter remek szórakozás lehet az embereknek, de kutyák szempontjából ez lehet az év egyik legstresszesebb éjszakája. A tűzijáték, bulik, sok furcsaság, idegen emberek és a kutya szokásos rutinának megváltoztatása mind zavarhatja négylábú társunkat. Azoknak a kutyáknak, akik idegesek, szorongóak vagy félnek a hangos zajoktól, az Újév nehezebb kihívás lehet.

A kutyák 4,5-szer jobban hallanak, mint az emberek. Számukra a tűzijáték hangja nagyon erőszakos és bántó élmény lehet.

Ha már most rettegsz az Újévtől, mert tudod, hogy a kutyád fel fog izgulni, ne aggódj. Ebben a blogbejegyzésben megosztunk 9 tippet, hogy segítsünk megnyugtatni a kutyádat, hogy ne féljen és stresszeljen amikor elkezdődnek a tűzijátékok.

1. Tervezz Előre

Ha már rutinos kutya gazdi vagy akkor tudod, hogy fog viselkedni a kutyád, de ha még nem, vagy első szilvesztere lesz a kutyádnak akkor nem tudod mire számíthatsz, ezért előre kell tervezni.

A szilveszteri bulik, tűzijáték-kijelzések és más események általában előre hirdetve lesznek, és ha tudod, hogy ezek a dolgok zavarhatják a kutyádat, akkor ennek megfelelően tervezhetsz.

Ez lehetőséget ad arra, hogy átgondold, hogyan fogod kezelni az éjszakát, és lehetővé teszi, hogy terveket készíts a kutyád gondozására, amikor a buli igazán beindul.

2. Csökkentsd a külső ingereket

Hacsak nem egy nagyon csendes vidéki területen élsz, kutyád valószínűleg érzékeli a hangulatot Szilveszter estéjén, mind belülről nézve a világ mozgását, mind pedig amikor kimegytek sétálni.

A tűzijátékok és azok kísérő villanások és puffanások sok kutyát felpörgetnek és stresszbe hoznak. Csökkentheted a külső ingerek hatásait azzal, hogy becsukod a függönyöket, és ha szükséges, elkülöníted a kutyádat a ház vagy lakás nyugodtabb részére, ahol kevésbé érzékelik, mi történik kint.

3. Tereld el a kutyád figyelmét

Mivel a zaj bármely kutyát stresszelhet, a szilveszter gyakran az év egyik legnagyobb kihívása a gazdiknak, mivel a tűzijátékok általában az est folyamán többször is elsülnek, nem csak éjfélkor.

Tegyük hozzá, hogy akár előző napokban és szilveszter után is történnek ilyen események.

Ez megnehezítheti a kutyád nyugtatását és stressz szintjének csökkentését, ezért próbálj meg bekapcsolni a TV-t vagy rádiót egy kicsit magasabb hangerővel, hogy elnyomják a tűzijáték hangjait, és így csökkentsék hatásukat a kutyádra.

Tereld el a figyelmét néhány játékkal, játékkal vagy valamivel, amivel el tudja foglalni magát, sokat segít abban, hogy nyugodt maradjon, és másra koncentráljon. Ezenkívül egy játékos kutya nehezebben kezelhető és inkább reagálhat rosszul a stresszre, így gondoskodj róla, hogy a kutyád fő sétája elég hosszú legyen ahhoz, hogy elfáradjon.

4. Időzítsd a kutyasétáltatást

Kerüldd el a legforgalmasabb időpontot amikor erősebb a zajhatás.

Próbáld meg még világosba sétáltatni a kutyádat, lehetőleg nem túl messze otthonról, nehogy hirtelen egy olyan szituációba találdd magad, hogy random tüzijáték vagy petárdákat dobálnak melletted, illetve ismerős legyen neki a környék, ne ezt a napod válasszd ki felfedezésre.

Emellett figyelj a külső zajszintekre később, amikor esetleg ki kell engedned a kutyádat wc-re a kertbe ha családi házban vagy, és várd meg a csendesebb periódust.

5. Próbáldd ki a Stresszoldó/csökkentő pasztánkat

100%-ban természetes alapanyagokból készül, magas L-triptofán tartalommal. Az L-triptofán és a magnézium fontos szerepet játszanak az idegek és izmok optimális működésében.

Az L-triptofán egy nélkülözhetetlen aminosav, amely a hangulatot és szorongást szabályozó szerotonin előállításához használt. A szerotonin egy olyan vegyület az agyban, amely felelős a jó közérzetért és a nyugalomért. Amikor a kutya étrendjében nem áll rendelkezésre elegendő L-triptofán, ez szorongáshoz és nyugtalansághoz vezethet. Az L-triptofán kiegészítése révén növelhető a szerotonin termelése, ami megnyugtatja a kutyát.

A stresszoldó paszta könnyen beadható az állat száján keresztül, az ízletes paszta jól felszívódik az állat szervezetében. 40 perc után hat, és 3 órán át tart.

Különbözik a más gyárak által gyártott tablettáktól vagy poroktól, mivel finom pasztává dolgoztuk fel, amit könnyen fogyaszthat a kutya.

Nincs több vacakolás kolbásszal, virslivel, májkrémmel és egyéb kreatív megoldásokkal.

December 31-ig akciós áron megrendelhető és garantáljuk a maximum dec 31-es szállítást, hírlevélre való feliratkozással további 10% kedvezményt adunk:)

6. Légy Példa a Kutya Számára

A kutyád téged tekint vezérnek, és hozzád fordul irányításért és útmutatásért, amikor stresszes vagy zavart. Légy példa azzal, hogy nyugodt maradsz, és ne engedd, hogy a kutyád észrevegye a stresszt vagy a szorongást, amit te is érezhetsz. Ne hagyd, hogy a kutyád megszegje a szabályokat vagy olyan dolgokat csináljon, amiket normális esetben nem engednél meg neki.

7. Teremts nyugodt otthoni környezetet

Ha tudod, hogy a kutyád rosszul reagál az szilveszterkor, próbáld meg elkerülni, hogy barátok és család látogassanak el, akik hozzájárulhatnak a kutyád stresszszintjéhez. Továbbá rendezz be egy csendes szobát a kutyádnak, ahova visszavonulhat, amikor szeretné, és ahol nem zavarják meg.

8. Végül… Dolgozz a Kutyád Stresszének Csökkentésén a Jövőben

Végül, még ha a kutyád, a tűzijátékok és a szilveszter sosem lesznek barátok, segíthetsz abban, hogy a jövőben valamivel könnyebb legyen. Folyamatosan dolgozz a kutyáddal, hogy hozzászoktassad őket a hangos zajokhoz és a villódzó fényekhez, és ezáltal kevésbé reaktívvá váljanak.

Ez időbe telik, és nem hoz azonnali eredményeket, de hosszú távon nagyon megéri.

Ha tetszett a cikkünk, ne felejts el rendszeresen visszatérni további frissítésekért, útmutatókért.

És ne felejts el követni minket a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre és még kedvezményt is adunk termékeinkből :)

Kellemes Ünnepeket és Boldog Stresszmentes Újévet kívánunk!